03 Noiembrie 2016Sursa: IPJ VASLUI

URMĂRIT INTERNAȚIONAL DE AUTORITĂȚILE DIN ITALIA, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII ROMÂNI

Polițiștii din Vaslui au depistat un bărbat, pe numele căruia autoritățile din Italia au emis un mandat european de arestare pentru infracțiuni de criminalitate informatică. Activitatea a beneficiat de sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliției Române.

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au depistat, în municipiul Bârlad, un bărbat, de 38 de ani, din aceeași localitate, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare pentru participare la un grup criminal organizat, criminalitate informatică, falsificare de mijloace de plată, falsificare de acte oficiale și uz de acte oficiale, fapte comise pe teritoriul Italiei, Angliei, Germaniei și a României.

Acesta este bănuit că, în perioada 2014 - 2016, împreună cu alte persoane, ar fi constituit o grupare infracțională organizată, ar fi fabricat și deținut carduri de credit false, ar fi falsificat documente și ar fi comis mai multe fraude informatice.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași care a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentat magistraților Curții de Apel Iași în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile din Italia.    

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii