Nr. 142 din 23 februarie 2021

 

PROIECT EUROPEAN ÎN DOMENIUL CRIMINALISTIC 

 

Poliția Română, prin Institutul Național de Criminalistică, derulează, timp de 18 luni, proiectul ‚,Consolidarea capacității structurilor criminalistice de la nivelul Poliției Române în scopul asigurării probatoriului judiciar necesar în lupta împotriva infracțiunilor economico - financiare la frontiera externă UE”.

Obiectivul general este reprezentat de consolidarea capacității structurilor criminalistice ale Poliției Române de colectare, examinare și furnizare a probatoriului judiciar, prin metode științifice, în scopul combaterii infracțiunilor ce aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Principalele activități ale proiectului constau în achiziționarea de echipamente cu specific criminalistic (complete de fixare, relevare și colectare a probelor identificate la fața locului, sistem de analiză spectrală comparativă a documentelor, dispozitive optice de examinare mobilă a documentelor, sisteme informatice pentru efectuarea de examinări în domeniile grafică și tehnica documentelor, precum și a unui spectometru) și soluții pentru examinarea fișierelor audio.

Adițional acestor activități, proiectul promovează schimbul de experiență și bune practici între autorități relevante de aplicare a legii din plan național și internațional (din state membre UE și/sau non-UE), prin organizarea unei conferințe internaționale în domeniul de referință.

Proiectul are un buget de 676.294 de euro, din care 541.035,20 de euro reprezintă finanțarea Uniunii Europene, iar 135.258,80 de euro - co-finanţarea națională.

Acest proiect a fost finanțat de Comisia Europeană prin Programul Hercule III. Conținutul acestei publicații reflectă punctul de vedere al autorului și este în exclusiva responsabilitate a acestuia. Comisia Europeană nu își asumă nicio răspundere cu privire la daunele suferite privind utilizarea datelor conținute de aceasta. 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Contact - Relaţii cu publicul / petiții

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii