04 Iulie 2017Sursa: IGPR

UPDATE: PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI ECONOMICE ȘI LA REGIMUL SILVIC

30.000 de euro, sisteme informatice și documente au fost ridicate de polițiști în urma perchezițiilor efectuate, ieri, în Bacău, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat bănuit că a creat un prejudiciu de 1.000.000 de lei prin tăiere ilegală de arbori, furt de arbori și spălare de bani.      

În urma perchezițiilor efectuate, ieri, în județul Bacău, de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Direcției de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au fost ridicați 30.000 de euro, sisteme informatice și alte înscrisuri utile cauzei.

De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul armelor și munițiilor.

Activitățile au vizat sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi  locuințele unor persoane implicate în săvârșirea de infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tăiere ilegală arbori și furt de arbori.

Din cercetări a reieșit că 9 persoane ar fi săvârșit fapte ilicite în domeniul silvic, prin constituirea, sub directa coordonare a unui reprezentant al unei instituții, a unui sistem de natură a permite tăierea fără drept și valorificarea masei lemnoase rezultate din suprafețele de fond forestier aflat în proprietate public-privată.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 1.000.000 de lei.

Față de cele 9 persoane bănuite au fost emise mandate de aducere, iar în urma audierilor  a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Cele nouă persoane vor fi conduse la audieri, urmând a fi dispuse măsuri legale.

La acțiune au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Harghita, Neamț și Vrancea, precum și jandarmi.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii