PERSOANE CERCETATE PENTRU TRAFIC DE DROGURI ȘI OPERAȚIUNI CU PSIHOACTIVE
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Oradea, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, în perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024, persoanele cercetate ar fi procurat, depozitat și comercializat droguri de risc, de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv către consumatori din județul Bihor, încasând sume cuprinse între de 100 - 150 de lei pentru un gram.
Totodată, s-a stabilit că aceștia ar fi vândut altor dealeri, la prețuri mai mici, astfel de substanțe, obținând în schimb sume de bani necesare procurării altor cantități de droguri pentru comercializare.
Au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară, fiind descoperite și ridicate 400 de grame de canabis (drog de risc), aproximativ 350 de grame pulbere cristalizată conținând 2-MMC (substanță psihoactivă) şi 3-CMC (drog de mare risc), cântare de mare precizie, grindere, precum şi alte mijloace de probă.
La data de 3 februarie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a 5 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Ulterior, la data de 4 februarie a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a trei dintre persoane și măsura controlului judiciar față de alte două.
Procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Oradea au formulat contestație împotriva încheierii prin care a fost luată măsura controlului judiciar.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Semnalări cazuri de corupţie
Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806
DetaliiRelaţii cu publicul(click pe link)
Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.
DetaliiAbonare la newsletter
Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.
Detalii