10 Octombrie 2016Sursa: IPJ Iași

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNE

Ieri, poliţiştii din Iaşi şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române au efectuat 3 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda ”Accidentul”. / O persoană a fost reţinută pentru 24 de ore.

La data de 9 octombrie a.c, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 3 percheziţii, două în Penitenciarul Iaşi şi una în municipiul Dorohoi, din judeţul Botoşani.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care 4 persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune prin metoda „Accidentul”.

Astfel, din cercetări, a reieşit că, în perioada martie - septembrie a.c.,  una dintre persoanele în cauză ar fi înşelat, prin metoda „accidentul”, 7 persoane din municipiul Iaşi.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 2.950 de lei, care ar fi provenit din săvârşirea infracţiunilor, telefoane mobile, cartele SIM şi laptopuri, care ar fi fost folosite la săvârşirea infracţiunilor.

De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere.

Poliţiştii au reţinut, pentru 24 ore, un bărbat bănuit de comiterea a 7 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune prin metoda ,,Accidentul”, urmând ca, astăzi, să fie prezentat Judecătoriei Iaşi, cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, alte 3 persoane sunt cercetate în stare de libertate, fiind bănuite de comiterea a 6 infracţiuni de complicitate la înşelăciune.

Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de 80.000 lei.

La activităţile desfăşurate în Penitenciarul Iaşi au participat şi lucrători din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză.

 

 

 

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii