02 August 2016Sursa: IGPR

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI

În această dimineaţă, poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate din Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T., cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R., au destructurat un grup infracţional organizat, bănuit de contrabandă cu ţigări. Peste 16.000 de ţigarete şi 95.000 de lei au fost ridicate de la membrii grupării.

La data de 2 august a.c., poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate din Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul  Teritorial Vaslui au efectuat 19 de percheziţii, dintre care 11 la domiciliile unor persoane, 6 la societăți comerciale și 2 la instituții publice, din judeţul Vaslui, în scopul destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2013 –  2016, pe raza județului Vaslui, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, care avea ca scop desfăşurarea de activităţi de primire, deţinere, transportare şi ulterior, de vânzare de ţigări, aduse din Republica Moldova, membrii grupului cunoscând că acestea provin din contrabandă.

În urma percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicate 16.220 ţigarete provenite de contrabandă şi suma de 95.000 lei.

Astăzi, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.  8 persoane, în vederea audierii şi a dispunerii măsurilor legale.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliție a Județului Vaslui, lucrători ai Direcției Generale Anticorupție şi jandarmi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii