PERCHEZIȚII DOMICILIARE EFECTUATE DE POLIȚIȘTII DIN CADRUL STRUCTURILOR ARME, EXPLOZIVI ȘI SUBSTANȚE PERICULOASE
Ieri, 21 decembrie, polițiștii din cadrul structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase au pus în aplicare mai multe mandate de percheziție domiciliară, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
Video - https://youtu.be/c9thZp37am8
Astfel, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară în Municipiul București.
Cu această ocazie au fost descoperite și ridicate 4.225 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile P1, F, F2, F3 și F4, ce ar fi fost deținute de către persoane neautorizate în scopul comercializării fără drept.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București în vederea întregirii probatoriului.
Totodată, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în județul Cluj.
În fapt, din cercetările polițiștilor a reieșit că, un tânăr de 25 de ani, din municipiul Câmpia Turzii, ar fi deținut și comercializat, fără drept, articole pirotehnice din categoriile F1, F2 și F4, prin intermediul unei rețele de socializare.
În urma perchezițiilor derulate, polițiștii au descoperit și ridicat aproximativ 200 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F4, în valoare totală de 25.000 de lei.
Activitățile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiștilor Serviciului Criminalistic.
La aceeași dată, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Maramureș, împreună cu polițiști din Borșa și Vișeu de Sus, au efectuat trei percheziții domiciliare.
Astfel, la domiciliile a două persoane fizice și la sediul unei societăți comerciale, din Vișeu de Sus și Vișeu de Jos, au fost descoperite și ridicate aproximativ 200 de kilograme de materiale pirotehnice din categoriile P1, F2, F3 și F4 în valoare de aproximativ 30.000 de lei.
Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Brăila - Biroul Ordine Publică și Biroul Proximitate, au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane din municipiul Brăila.
Astfel, la domiciliile din municipiul Brăila a doi tineri de 22 și 28 de ani, un bărbat de 44 de ani și două femei de 38 și 45 de ani, au fost descoperite și ridicate 33 de kilograme de materiale pirotehnice din categoriile F2 și F4 în valoare de aproximativ 3.000 de lei.
De asemenea, cu ocazia efectuării a 4 percheziții domiciliare, în comuna Galicea Mare, comuna Bîrca și orașul Dăbuleni, județul Dolj, de către polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Dolj, la locuința unui bărbat, de 51 ani, din comuna Galicea Mare au fost descoperite aproximativ 50 de kilograme de articole pirotehnice din categoria F2 pe care acesta le-ar fi deținut în vederea comercializării.
De asemenea au fost descoperite 5.400 țigarete fără timbru fiscal de marcaj.
Articolele pirotehnice și țigaretele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară în comuna Sîrbeni, județul Teleorman, ocazie cu care la locuințele a trei persoane, de 61, 44 și 48 de ani, au fost descoperite aproximativ 300 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3, pe care acestea le-ar fi comercializat la sediul a două societăți comerciale pe care le administrează.
Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Semnalări cazuri de corupţie
Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806
DetaliiRelaţii cu publicul(click pe link)
Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.
DetaliiAbonare la newsletter
Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.
Detalii