08 Aprilie 2021Sursa: IGPR

GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE MIGRANȚI, DESTRUCTURAT

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au documentat activitatea a 5 persoane, bănuite de trafic de migranți și constituirea unui grup infracțional organizat. 3 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar 2 sunt arestate la domiciliu.

La data de 5 aprilie a.c., au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, în Craiova și Timișoara, în urma cărora au fost ridicate mai multe bunuri și înscrisuri.

De asemenea, au fost indisponibilizate 2 autoturisme, în vederea instituirii sechestrului asigurator.

Pe parcursul cercetărilor, în cursul acestui an, în județul Timiș, au fost depistați 35 de cetățeni afgani, care ar fi folosit mai multe metode de călătorie, în încercarea de a se sustrage controlului la frontiera de stat.

Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 43 de ani, printre care și un cetățean afgan,  au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, pentru continuarea cercetărilor, fiind reținute pentru 24 de ore.

Ulterior, au fost prezentate Tribunalului Dolj, care a emis 3 mandate de arestare preventivă și 2 de arest la domiciliu.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

De asemenea, la activități au participat polițiști ai inspectoratelor de poliție Dolj și Timiș, polițiști de frontieră ai Inspectoratului Teritorial de Poliție de Frontieră Timișoara, precum și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii