24 Noiembrie 2021Sursa: IGPR

GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE DROGURI DE RISC, DESTRUCTURAT

Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, 48 de percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Astfel, la data de 21 decembrie 2017, în municipiul Satu Mare, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi avut ca scop comercializarea de droguri de risc(cannabis).

Din cercetările a reieșit că, gruparea infracțională ar fi fost structurată în trei paliere bine organizate. Liderii grupării ar fi vândut cannabisul către alți dealeri principali, care, ulterior, l-ar fi distribuit către cei locali, către consumator, ar fi ajuns să fie comercializat 70 lei/gram.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au fost conduse, în vederea audierii, 7 persoane.     

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități, au fost angrenați și polițiști din cadrul B.C.C.O. Oradea, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și jandarmi din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Satu Mare și Maramureș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii