26 Noiembrie 2022Sursa: IGPR

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC

La data de 24 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au pus în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară, în  județele Iași, Neamț, Galați și Timiș, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

În cauză, s-a reținut că, începând cu anul 2022, mai multe persoane din orașul Târgu Frumos, județul Iași ar fi comercializat droguri de mare risc, droguri de risc și substanțe cu efecte psihoactive consumatorilor de astfel de substanțe din județul Iași.

 

Procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a 12 persoane, iar, la data de 25 noiembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a 10 persoane și măsura arestului la domiciliu față de două persoane.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor B.C.C.O.  Timișoara, B.C.C.O. Galați, B.C.C.O. Bacău,  Poliția Orașului Târgu Frumos, polițiștilor de frontieră ai I.T.P.F. Iași și jandarmilor din cadrul  grupărilor mobile de jandarmi Bacău și Timiș, respectiv inspectoratelor de jandarmi județene Iași și Galați.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii