23 Septembrie 2015Sursa: IGPR

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PENTRU VERIFICAREA ACTIVITĂȚILOR DE TAXIMETRIE ÎN ZONA AEROPORTURILOR

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi.         

În urma activităților desfășurate, au fost verificate aproape 400 de autoturisme, au fost aplicate 182 de sancțiuni contravenționale, totodată fiind reținute 5 permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie şi rent-a-car. 

La data de 22 septembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi și Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au desfăşurat o acţiune în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi şi rent-a-car.

Pe parcursul acțiunii, poliţiştii au verificat 374 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 182 de sancţiuni contravenţionale.  

Dintre abaterile constatate, 168 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 11 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Totodată, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 5 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

La activități au participat și specialiști ai Registrului Auto Român.

Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru creşterea siguranţei transportului public de persoane în zonele adiacente aeroporturilor vor continua şi în perioada următoare, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale de transport de persoane în regim de taxi.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii