17 Iunie 2024Sursa: IGPR

URMĂRIT INTERNAȚIONAL PENTRU AGRESIUNE SEXUALĂ ȘI MALTRATARE, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

La data de 14 iunie 2024, în urma activităților specifice realizate la solicitarea F.A.S.T. Spania, prin intermediul E.N.F.A.S.T., o echipă formată din polițiști ai Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri, precum și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au depistat, în județul Ilfov, un bărbat, de 48 de ani, cetățean străin, urmărit internațional de autoritățile judiciare spaniole pentru comiterea infracțiunilor de agresiune sexuală și maltratare, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal spaniol.

Video - https://youtu.be/e4Cbe1JJpss

 

La data de 7 iunie 2024, un judecător spaniol, din regiunea Alicante, a emis față de acesta un mandat european de arestare, fiind reținut că, în cursul lunii noiembrie 2021, urmăritul internațional s-ar fi deplasat împreună cu victima infracțiunilor la locuința acesteia.

 

Odată ajunși la ușa locuinței, victima ar fi încercat să-l împiedice să intre, dar acesta, folosind forța, ar fi pătruns în imobilul unde ar fi fost săvârșite infracțiunile de care este acuzat.

 

Ulterior depistării, bărbatul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București care a dispus reținerea sa, iar, la data de 15 iunie 2024, Curtea de Apel București a dispus arestarea acestuia, în vederea predării către autoritățile judiciare spaniole.

 

În prezent, urmăritul se află încarcerat în arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

 

E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams - Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri” , pentru  a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene, în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii