24 Martie 2023Sursa: IGPR

UPDATE: PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI

În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate, la data de 22 martie 2023, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, au fost depistate aproximativ 150 de grame de cannabis, 75 de grame rezină de cannabis (Hașiș), 2 grame de amfetamină (Speed), 7 dispozitive de tip grinder, 5 cântare de mare precizie și alte obiecte și dispozitive folosite la prepararea, porționarea și administrarea drogurilor.

 

Totodată, au fost descoperite mai multe telefoane mobile, aproximativ 8.000 de lei și peste 1.000 de euro, despre care există bănuiala că ar fi provenit din vânzarea drogurilor.

 

Astfel, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, pentru audieri, 7 persoane bănuite, toate fiind reținute, pentru 24 de ore.

 

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a 6 dintre persoanele bănuite și măsura arestului la domiciliu față de o alta.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii