25 Noiembrie 2022Sursa: IGPR

REȚINUT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL ARMELOR ȘI AL MUNIȚIILOR

La data de 24 noiembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, de 31 de ani, din Bistrița, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept și transportul vânatului braconat.

 

În fapt, în seara de 23 noiembrie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care se deplasa pe Drumul Județean 151, prin Sângeorzu Nou.

 

La volan a fost identificat bărbatul de 31 de ani, din Bistrița, iar în autoturismul condus de acesta, încă 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 43 de ani, din Strâmba și Mijlocenii Bârgăului. În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit două exemplare de vânat, din specia căprior, precum și o armă letală cu destinația tir sportiv.

 

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că șoferul și unul dintre pasageri ar fi autorizați să dețină arme și muniții letale, însă arma descoperită în autoturism provine din circuitul ilegal.

 

În prezent, bărbatul de 31 de ani se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean pentru documentarea activității infracționale a persoanelor implicate.

 

 

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii