20 Noiembrie 2024Sursa: I.G.P.R.

PRINȘI ÎN FLAGRANT DELICT, ÎN TIMP CE AR FI COMERCIALIZAT SUBSTANȚE PSIHOACTIVE

La data de 19 noiembrie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au prins în flagrant delict, în municipiul Turda, județul Cluj, 2 bărbați, de 24 și 37 de ani, din municipiul Turda, în timp ce ar fi comercializat substanțe psihoactive. Asupra acestora au fost descoperite 312,5 grame de substanță psihoactivă (2-MMC).

 

Video - https://youtu.be/UevA-btp1Zg

 

Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii. În sarcina bărbatului de 24 de ani s-a reținut și comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

 

Totodată, în cursul aceleiași zile, a fost efectuată o percheziție domiciliară, fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane mobile.

 

Din cercetări a reieșit și faptul că, în cursul anului 2024, bărbatul de 24 de ani ar fi procurat, deținut și vândut droguri de mare risc sub formă de substanță cristalină (4CMC), către consumatori, din județul Alba, iar, în luna noiembrie 2024, ar fi deținut și comercializat substanță psihoactivă 2MMC, către consumatori din județul Cluj.

 

Cu privire la bărbatul de 37 de ani, menționăm că acesta este judecat în stare de arest la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

La data de 20 noiembrie 2024, față de bărbații de 24 și 37 de ani a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

 

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba, cu propunere de  arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj „Alexandru Vaida Voievod”. 

 

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii