29 Iulie 2015Sursa: IGPR

PESTE 300 DE KG. DE HEROINĂ, DESCOPERITE ÎN DOUĂ AUTOTRENURI

Poliția Română și DI.I.C.O.T. au capturat 333 de kilograme de heroină care erau transportate în mod disimulat cu două autotrenuri. Pentru destructurarea grupării infracționale organizate, care acționa pe relația Turcia – Ucraina – România - Europa de Vest, au fost efectuate cinci percheziții în Râmnicu-Vâlcea.

Liderul grupării - un cetățean turc, precum și alte trei persoane au fost reținute și urmează a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă

 

 

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Direcției Operațiuni Speciale și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat o acțiune în cadrul căreia au depistat și ridicat 333 de kg. de heroină și 136.000 de euro.

 

Pe parcursul activităților investigative derulate, în perioada ianuarie-iulie 2015, pentru destructurarea unei grupări internaționale de trafic de heroină ce acționa pe ruta Turcia – Ucraina – România - Europa de Vest, au fost efectuate două prinderi în flagrant delict și cinci percheziții.

 

Astfel, la data de 28 iulie a.c., polițiștii au oprit, într-un punct de trecere a frontierei din județul Satu Mare, un autotren condus de un bărbat, de 60 de ani din județul Olt. În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit pachete de heroină disimulate în rezervorul autotrenului.

 

De asemenea, polițiștii au oprit și controlat, în municipiul Bistrița, un autotren, condus de un bărbat, de 61 de ani, care transporta peleți din rumeguș, iar în rezervorul acestuia au fost descoperite pachete de heroină.

 

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 40.000.000 de euro.

Totodată, polițiștii au efectuat 5 percheziții în municipiul Râmnicu -Vâlcea, iar în urma acestora au descoperit și ridicat 136.000 de euro, 2 autoturisme de lux, mai multe telefoane mobile, calculatoare și laptop-uri.

 

Din cercetări a reieșit că liderul grupării este un cetățean turc, de 43 de ani, care ar fi fost sprijinit în activitatea infracțională de alți doi cetățeni turci, de 32 și 48 de ani și de doi cetățenii români, de 32 și 38 de ani.

 

Pe numele persoanelor bănuite au fost emise 7 mandate de aducere, acestea fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T., în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

 

Procurorii D.I.I.C.O.T.  au reținut pentru 24 de ore pe liderul grupării și pe alți trei membri ai grupului infracțional pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc, urmând să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă.

 

La activități au participat polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și polițiști de frontieră.

 

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..

 

Fişiere ataşate

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii