24 Iunie 2024Sursa: IGPR

PESTE 3.800 DE INTERVENȚII, ÎN SPRIJINUL CETĂȚENILOR

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 3.800 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 8.900 de fapte contravenționale.

 

La data de 23 iunie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 405 acțiuni și au intervenit la 3.812 evenimente, dintre care 3.428 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

 

De asemenea, au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

 

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 8.983 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.666.015 lei.

 

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 178 de  infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

 

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 807 conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

 

Față de 331 de șoferi, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, pentru viteză, 190 pentru conducere sub influența alcoolului și 14 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise.

 

De asemenea, au fost oprite din a circula 305 autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

 

***

 

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

 

Astfel, la nivel național, 3.745 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Au fost organizate 433 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 9.880 de autovehicule și legitimate 15.053 de persoane.

 

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 6.218 testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 378 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

 

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 57 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 424 de permise de conducere, dintre care 100 pentru alcool și 187 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 161 de certificate de înmatriculare.

 

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

 

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii