04 Februarie 2023Sursa: IGPR

PERCHEZIȚII ȘI INVESTIGAȚII, PENTRU DESTRUCTURAREA GRUPĂRILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATĂ

În perioada 19 ianuarie – 1 februarie a.c., polițiștii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat 17 acțiuni operative de amploare, pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.

 

În cadrul acestor acțiuni, au fost efectuate 104 percheziții domiciliare și 6 acțiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 67 de persoane.

 

Au fost emise 26 de mandate de reținere și 8 mandate de arestare preventivă, iar, față de 11 persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.

 

De asemenea, au fost indisponibilizate 1.336 de grame de cannabis.

 

Totodată, au fost instituite măsuri pentru 2 autoturisme, 70 de telefoane mobile, 5 grindere, 8 cântare, 2 laptop-uri, 2 unități centrale, 4 arme neletale, 147 de cartușe, 7 carduri bancare, 48.000 de lei, 700 de lire sterline și 11.400 de euro.

 

În cadrul acțiunilor, alături de polițişti din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene și jandarmi.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii