24 Octombrie 2024Sursa: IPJ BIHOR

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR PENAL DE EVAZIUNE FISCALĂ, CU UN PREJUDICIU DE PESTE 500.000 DE LEI

În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 23 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară.

 

Activitățile au fost desfășurate în municipiul Oradea, județul Bihor, la domiciliul sau la imobilele deținute de un bărbat, de 43 de ani, față de care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

 

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, în perioada 2016 – septembrie 2024, bărbatul ar fi desfășurat activități de comerț online, cu produse electronice și accesorii, prin intermediul unei platforme de comerț on-line, folosind diferite nume de utilizator, fără a fi autorizat în acest sens, în urma cărora ar fi obținut venituri pe care nu le-ar fi declarat organelor fiscale, în valoare totală de aproximativ 2.500.000 de lei, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate la bugetul general consolidat al statului.

Prejudiciul total, cauzat astfel bugetului consolidat al statului, a fost estimat, până în prezent, la aproximativ 500.000 de lei, reprezentând TVA, impozit pe venit, CAS și CASS.

În urma perchezițiilor efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale, polițiștii de la investigarea criminalității economice au identificat și ridicat, în vederea cercetărilor, diverse înscrisuri, ambalaje pentru curierat, 3 terminale mobile, o unitate centrală de sistem, o tabletă, 6 medii de stocare, card-uri bancare, precum și 12.700 de Euro și 15.250 de lei.

De asemenea, au fost identificate 400 de diverse dispozitive electrice și electronice. Produsele electronice identificate, în valoare de aproximativ 100.000 de Euro, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor și pentru stabilirea situației juridice a acestora.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului general consolidat al statului, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra a 4 terenuri, a unui imobil de locuit, precum și pe sumele de bani identificate în cadrul perchezițiilor, respectiv 12.700 de Euro și 15.250 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii