23 Martie 2023Sursa: IGPR

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE TRAFIC DE DROGURI ȘI ACT SEXUAL CU UN MINOR

La data de 23 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în orașul Siret, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și act sexual cu un minor.

În cauză s-a reținut că, pe parcursul anului 2022, mai multe persoane ar fi comercializat, în mod repetat, cannabis, cocaină, amfetamină și ecstasy consumatorilor din județul Suceava.

 

Astfel, în acest context, în urma controlului efectuat în trafic, în luna iunie a anului 2022,  într-un autoturism, care circula în municipiul Suceava, au fost descoperite 214 grame de cannabis și aproximativ 13 grame de cocaină.

 

De asemenea, în perioada aprilie – iunie 2022, o persoană vătămată minoră ar fi fost determinată să întrețină, în mod repetat, relații sexuale, prin punerea la dispoziție de substanțe stupefiante, psihotrope sau psihoactive, de care aceasta ar fi fost dependentă.

 

8 persoane au fost conduse, pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul  Teritorial Suceava.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii