25 Octombrie 2024Sursa: IGPR

PERCHEZIȚII ÎN CADRUL UNUI DOSAR PENAL PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ ȘI ACTIVITĂȚI MINIERE FĂRĂ PERMIS SAU LICENȚĂ

În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 24 octombrie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară la sediul și la punctele de lucru ale unei societăți comerciale, precum și la domiciliul reprezentantului legal al acesteia.

Video - https://youtu.be/JBvf3JJwRBk

Activitățile au vizat administrarea probatoriului într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și executarea de activități miniere fără permis sau licență.

În fapt, din cercetările efectuate, a rezultat faptul că administratorul societății comerciale, din anul 2023 până în prezent, ar fi exploatat din albia minoră a unui râu şi din terenul învecinat (din mal) cantități de roci utile (pietriș şi nisip), deşi nu deținea în aceste zone perimetru/perimetre de exploatare. Pentru a disimula adevărata provenienţă a cantităţilor de roci utile şi pentru a le introduce, aparent legal, în circuitul comercial, reprezentantul societăţii ar fi întocmit documente care atestă doar scriptic provenienţa din perimetre pentru care societatea este autorizată să exploateze. De asemenea, s-a stabilit că o parte din cantitatea de roci utile, exploatată nelegal, ar fi fost vândută fără ca veniturile realizate să fie înregistrate în contabilitate.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 608 metri cubi de agregate minerale, o stație de sortare, mijloace de transport și utilaje de exploatare a agregatelor minerale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de euro, sumele de 350 de euro și 32.310 lei.

De asemenea, polițiștii au ridicat mai multe documente contabile și extracontabile, în vederea conturării prejudiciului înregistrat în dauna bugetului de stat.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic, precum și al specialiștilor antifraudă din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii