PERCHEZIȚII DOMICILIARE LA PERSOANE CERCETATE PENTRU BRACONAJ PISCICOL - APROAPE 1.000 DE KILOGRAME DE PEȘTE CONFISCATE
Ieri, 13 noiembrie, polițiștii de la Secția Regională de Poliție Transporturi Timișoara și Serviciul Județean de Poliție Transporturi Caraș-Severin, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară la 7 pescari autorizați și la punctul de lucru al unei societăți comerciale din domeniul turismului, din zona Moldova Nouă, în cadrul a două dosare penale privind comercializarea fără documente, de pește și alte viețuitoare acvatice.
Față de o persoană a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.
În urma activităților, au fost ridicate 932 de kilograme de pește și produse din pește, fără documente de proveniență, dintre care peste 43 de kilograme de pește din familia sturion și 23 de kilograme din specia șalău vărgat, specii interzise la pescuit, zeci de plase de pescuit de diferite dimensiuni, harpoane și alte dispozitive folosite la pescuit.
În cauză, există bănuiala rezonabilă că peștele și produsele din pește ar fi fost destinate comercializării fără documente legale.
De asemenea, au fost indisponibilizați aproape 5.000 de euro, bani despre care există bănuiala că ar proveni din astfel de activități ilicite și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.176 din 2024, privind pescuitul și protecția resursei acvatice vii.
Cele 932 de kilograme de pește au fost lăsate în custodie unei asociații de profil din zonă.
La activități au participat polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, reprezentanți ai Direcției Sanitare-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin și Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură- Serviciul Regional Oltenia, precum și jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Semnalări cazuri de corupţie
Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806
DetaliiRelaţii cu publicul(click pe link)
Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.
DetaliiAbonare la newsletter
Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.
Detalii