PERCHEZIȚII ALE POLIȚIȘTILOR LA LOCUINȚELE UNOR PERSOANE CERCETATE PENTRU INFRACȚIUNI ECONOMICE
În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 22 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara și ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, au desfășurat o acțiune operativă pentru punerea în executare a 6 mandate de percheziție domiciliară emise de Tribunalul Hunedoara (4 mandate) și de Judecătoria Deva (2 mandate).
Video - https://youtu.be/piZPxMhAfj8
Activitățile procedurale se circumscriu unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, fiind puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară în comuna Rapoltu Mare (2 mandate) și municipiul Deva (2 mandate), la sediul unei persoane juridice și la locuințele folosite de reprezentanții legali ai societății și alte persoane fizice.
În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală, cercetările relevând faptul că administratorul societății, în cursul anului 2024, ar fi înstrăinat utilaje din patrimoniul societății, fără a înregistra veniturile în evidența contabilă, în scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.
De asemenea, în cadrul unui alt dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz de încredere.
În acest dosar penal, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, în municipiile Deva și Brad, la locuințele folosite de o femeie cercetată pentru comiterea celor trei infracțiuni.
Din cercetările efectuate în cauză, polițiștii au stabilit că femeia, în calitate de angajat la un amanet, în cadrul unei societăți comerciale din Deva, în perioada 2022 - 2024, în urma întocmirii contractelor, ar fi falsificat mai multe contracte de amanet, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv că debitorii contractelor ar fi amanetat diferite obiecte, deși debitorii nu ar fi fost de față, nu ar fi amanetat bunurile din contracte și nici nu ar fi primit sumele de bani înscrise în contractele de amanet, însușindu-și din casieria societății contravaloarea contractelor de amanet încheiate în fals.
De asemenea, femeia, în calitate de vânzător în cadrul societății, și-ar fi însușit în interes propriu în mod repetat o cantitate de bijuterii din aur și ar fi refuzat restituirea unei bijuterii din acest metal la solicitarea deținătorului legal al acesteia, care a fi împrumutat bijuteria femeii.
Prejudiciul cauzat de femeie în dauna celor două persoane juridice, stabilit în urma efectuării inventarului, este de peste 944.000 de lei.
În urma administrării probatoriului, în cauză a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore față de femeie, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz de încredere.
Semnalări cazuri de corupţie
Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806
DetaliiRelaţii cu publicul(click pe link)
Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.
DetaliiAbonare la newsletter
Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.
Detalii