17 Mai 2024Sursa: IGPR

INTERVENȚII ALE POLIȚIEI ROMÂNE

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.400 de solicitări ale cetățenilor și au constatat 9.195 de fapte contravenționale.

 

La data de 16 mai a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 473 de acțiuni și au intervenit la 2.480 de evenimente, dintre care 2.053 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

 

De asemenea, au fost depistate 31 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 78 de măsuri preventive.

 

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 9.195 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.428.976 de lei.

 

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 89 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

 

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 540 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

 

Față de 212 șoferi, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, pentru viteză, 29 pentru conducere sub influența alcoolului și 7 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise.

 

De asemenea, au fost oprite din a circula 340 de autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

 

***

 

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

 

Astfel, la nivel național, 3.564 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Au fost organizate 351 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.274 de autovehicule și legitimate 10.167 de persoane.

 

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.628 testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 148 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

 

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 20 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 231 de permise de conducere, dintre care 14 pentru alcool și 92 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 153 de certificate de înmatriculare.

 

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

 

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii