19 Aprilie 2024Sursa: IGPR

INTERVENȚII ALE POLIȚIEI ROMÂNE

 

 

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.200 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 8.800 de fapte contravenționale.

 

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 428 de acțiuni și au intervenit la 2.227 de evenimente, dintre care 1.728 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

 

De asemenea, au fost depistate 11 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 58 de măsuri preventive.

 

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 8.854 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.413.860 de lei.

 

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 81 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 573 de permise de conducere, dintre care 177 pentru viteză, 31 pentru alcool și 4 pentru droguri.

 

De asemenea, au fost retrase 302 certificate de înmatriculare.

                                                        

*

 

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

 

Astfel, la nivel național, peste 3.500 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Au fost organizate 395 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.092 de autovehicule și legitimate 10.014 persoane.

 

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.370 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 147 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

 

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 21 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 229 de permise de conducere, dintre care 14 pentru alcool și 97 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 141 de certificate de înmatriculare.

 

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

 

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii