06 Aprilie 2016Sursa: IGPR

COOPERARE INTERNAȚIONALĂ PENTRU DESTRUCTURAREA UNEI GRUPĂRI INFRACȚIONALE SPECIALIZATE ÎN FURTURI

Poliția Română, procurorii D.I.I.C.O.T. și autoritățile din Franța și Spania au destructurat o grupare infracțională care ar fi sustras aproape 800.000 de euro din bancomate din state comunitare. / 4 mandate europene de arestare au fost puse în aplicare.

 

La data de 6 aprilie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat 10 percheziţii domiciliare în judeţele Galaţi, Vaslui și Vrancea, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în infracţiuni de furt calificat.

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 - 2015, cei în cauză ar fi pătruns prin efracție, noaptea, în galerii comerciale de pe teritoriul Franței, Spaniei și a altor state din comunitatea europeană.

 

Astfel, cu ajutorul unor dispozitive de tăiere ar fi sustras sau ar fi încercat să sustragă importante sume de bani din bancomate aflate în incinta acestor galerii, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 790.000 de euro.

 

În urma percheziţiilor, până în acest moment, au fost ridicate laptopuri, stații de emisie – recepție, telefoane mobile și alte bunuri de interes în cauză, precum și 5.000 de euro, 12.000 de lei, bijuterii și ceasuri.

 

Polițiștii au pus în aplicare 4 mandate europene de arestare, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

 

La activități au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Galaţi, Vaslui și Vrancea, precum şi reprezentanţi ai Jandarmeriei Naţionale Franceze și ai Poliției Naționale din Spania.

 

Acțiunea s-a derulat prin intermediul Europol (Oficiul European de Poliție) - Operațiunea ATM’s ATACKS, iar coordonarea autorităților judiciare din România, Franța și Spania a fost efectuată de Eurojust (Agenția de Cooperare Judiciară a Uniunii Europene).

 

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii