02 Februarie 2023Sursa: IGPR

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI ȘI CONSTITUIRE A UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomița, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2022, persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc,  iar în perioada 2022-2023, în mod repetat, ar fi comercializat droguri de risc (cannabis) consumatorilor din județele Ialomița și Călărași.

Astfel, în cursul zilei de 1 februarie 2023, au fost puse în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, în județul Călărași, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

De asemenea, au fost indisponibilizați 26.750 de lei, 100 de euro și instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism.

La data de 1 februarie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Ialomița au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane bănuite și luarea măsurii controlului judiciar față de două, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.

Astăzi, a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ialomița cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii