19 Octombrie 2006Sursa: IGPR

BRĂILA / BRACONAJ CINEGETIC ŞI ULTRAJ


Poliţiştii brăileni de la Postul de Poliţie Galbenu au depistat, la data de 18 octombrie a.c., orele 22.00, patru persoane suspectate de comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic, care se deplasau cu un autoturism Dacia 1310 Break. În autoturism au fost găsite arme de vânătoare şi muniţie specifică, precum şi 7 iepuri împuşcaţi.

Printre ocupanţii autoturismului se afla şi M. Grama, de 47 de ani, ofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila, care l-a lovit peste mână pe ajutorul şefului de post, în momentul în care acesta a intenţionat să raporteze telefonic evenimentul. Celelalte persoane depistate sunt G.Costel, de 34 de ani, C.Pavel, de 39 de ani şi T.Teddy Lucian, de 34 de ani.

Echipa operativă sosită la faţa locului a ridicat pentru cercetări două arme de vânătoare, „IJ 58 MAE” şi „Suhl”, calibru 12x2, 31 cartuşe şi 10 tuburi cu capsă percutantă, cei 7 iepuri vânaţi, precum şi autoturismul cu care se deplasau cei în cauză, proprietatea ofiţerului.

A fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, uz ilegal de armă letală, iar împotriva comisarului M. Grama şi pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Având în vederea calitatea făptuitorului M. Grama, competenţa de soluţionare a cauzei urmează a fi declinată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Poliţia de Frontieră a dispus cercetarea prealabilă faţă de M. Grama, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să se dispună măsuri în conformitate cu procedura. Totodată, echipa managerială a Poliţiei de Frontieră Române îşi manifestă deplina disponibilitate, astfel că va acorda, în continuare, sprijinul necesar tuturor structurilor însarcinate cu aplicarea legii, indiferent de faptul că cei cercetaţi sunt angajaţi ai acestei instituţii.

Conştientizând necesitatea asigurării respectării legilor şi a deontologiei profesionale, conducerile Inspectoratului General al Politiei Romane şi Poliţiei de Frontieră Române vor adopta, în continuare, măsuri ferme faţă de personalul din subordine, care, prin faptele săvârşite, aduc atingere imaginii celor două instituţiilor şi, implicit, calităţii de funcţionar public cu statut special, aflat în slujba comunităţii.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii