27 Iulie 2016Sursa: IGPR

„BLACK BOX ATTACK” ANIHILAT

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti şi Ploieşti, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au descins ieri, în camera de hotel a doi bărbaţi bănuiţi de acces ilegal la un sistem informatic, furt calificat şi distrugere.

Din cercetări a reieşit că, în luna iulie 2016, în municipiile Bucureşti şi Ploieşti, o grupare infracţională, specializată în atacuri asupra ATM-urilor, ar fi retras în numerar, de la două agenții bancare, prin diferite dispozitive, fără a fi necesară prezența unei cărți de credit sau o unei alte autorizări prealabile.

Astfel, membrii grupării ar fi întrerupt legătura între sistemul informatic şi dispenserul ATM-ului şi ar fi creat o nouă conexiune între dispenser şi un alt sistem informatic manipulat de către aceştia, reuşind, prin extrageri succesive, să retragă sumele existente în ATM.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti şi Ploieşti au reuşit identificarea a doi cetăţeni de origine rusă, implicaţi în activitatea infracţională de . La data de 25 iulie a.c., a fost efectuată o percheziţie într-o cameră de hotel închiriată de aceştia, în municipiul Ploieşti şi au fost puse în executare două mandate de aducere.

În urma percheziţiei, s-a reuşit identificarea şi ridicarea, în vederea cercetărilor, a  dispozitivelor folosite în activitatea infracţională.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala au fost conduşi la audiere cei doi, faţă de care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, furt calificat comis pe timpul nopţii şi prin efracţie şi distrugere.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi Tribunalului Bucureşti în vederea arestării preventive, propunere încuviinţată de instanţă.

Prejudiciul estimat în urma celor două atacuri este de peste 50.000 de euro.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., Europol şi UCAI. La activităţi au participat şi luptători de acţiuni speciale din Ploieşti.

 

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii