17 Mai 2024Sursa: IGPR

ARESTAT PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

La data de 15 mai a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Vulcan, județul Hunedoara, într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată.

 

Astfel, au fost descoperite și ridicate aproximativ 40 de grame de canabis, porționate în 19 pachete din staniol, un dispozitiv de mărunțit tip grinder, două cântare de precizie, țigări confecționate artizanal, consumate parțial și 3 telefoane mobile.

 

Din probele administrate în cauză a rezultat că, în perioada iulie 2023 – mai 2024, un bărbat ar fi deţinut, transportat şi vândut diferite cantități de drog de risc (canabis) și mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal) către consumatori, inclusiv minori, din județul Gorj.

 

În urma probatoriului administrat, la data de 15 mai a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore și introducerea acestuia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

 

La data de 16 mai a.c., acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj, care a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

 

Activităţile judiciare au fost realizate cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliție Județean Gorj și jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii