21 Noiembrie 2023Sursa: IGPR

ACȚIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POLIȚIEI ROMÂNE

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.400 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 7.000 de fapte contravenționale și 467 de permise de conducere au fost reținute.

 

La data de 20 noiembrie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 391 de acțiuni și au intervenit la 2.452 de evenimente, dintre care 2.150 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

 

De asemenea, au fost depistate 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 60 de măsuri preventive.

 

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 7.251 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.222.876 de lei.

 

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 103 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 467 de permise de conducere, dintre care 114 pentru viteză, 45 pentru alcool și 6 pentru droguri.

 

*

 

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

 

Astfel, la nivel național, 3.737 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Au fost organizate peste 370 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.254 de autovehicule și legitimate 9.523 de persoane.

 

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.468 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 128 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

 

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au fost constatat 32 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 18 de conducere sub influența alcoolului și 4 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 211 permise de conducere, dintre care 29 pentru alcool și 50 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 179 de certificate de înmatriculare.

 

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

 

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii