20 Octombrie 2024Sursa: IGPR

ACȚIUNI ALE POLIȚIEI ROMÂNE, ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT ȘI ÎN ZONA ACESTORA

În perioada 11 - 17 octombrie 2024, Poliția Română a continuat acțiunile pe linia siguranței școlare în unitățile de învățământ preuniversitar. Acțiunile în sistem integrat vor continua pe tot parcursul anului școlar.

 

Pentru organizarea și coordonarea activităților desfășurate de structurile cu atribuții și responsabilități în creșterea gradului de siguranță școlară, în anul școlar 2024-2025, au fost derulate activitățile circumscrise consolidării climatului de siguranță în mediul preuniversitar, în conformitate cu prevederile Planul național de combatere a violenței școlare.

 

În perioada 11 – 17 octombrie 2024, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și cadrelor didactice, la nivelul structurilor Poliției Române, peste 10.500 de polițiști au acționat în dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice, prin includerea unităților de învățământ preuniversitar în itinerariile de patrulare, în special pe timpul venirii și plecării, la și de la cursuri, a elevilor.

 

Au fost derulate 3.259 de activități de prevenire și de informare, în cadrul a 2.506 unități de învățământ preuniversitar, la care au participat 89.350 de beneficiari.

 

Dintre acestea, la 1.219 ore de curs au fost abordate tematici pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, având ca scop creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale fenomenului de tip bullying și a celui de violență școlară. Totodată, la 656 de ore de curs au fost dezbătute teme cu privire la consumul și traficul ilicit de droguri/substanțe interzise.

 

Alte 510 activități au fost derulate pentru instruirea personalului de pază cu privire la modul de intervenție în diferite situații.

 

De asemenea, au fost controlate 177 de unități de învățământ preuniversitar pentru verificarea modului de asigurare cu pază.

 

În urma verificărilor efectuate, a fost constatată o infracțiune și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, fiind adresate 11 informări și solicitări autorităților și instituțiilor publice cu atribuții specifice privind siguranța în unitățile de învățământ.

 

Au fost realizate 19 întâlniri ale Grupului de acțiune constituit la nivelul unităților de învățământ preuniversitar pentru facilitarea comunicării în vederea adaptării măsurilor necesare pentru creșterea gradului de siguranță în mediul școlar, la care au participat polițiști.

 

Au fost organizate și desfășurate 158 de activități pentru verificarea amplasării corespunzătoare a mijloacelor de semnalizare, trecerilor pentru pietoni, din zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, precum și a 262 de mijloace de transport școlar.

 

De asemenea, a fost asigurată intervenția la 68 de evenimente sesizate în incinta sau zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, 30 dintre acestea fiind sesizate de cetățeni prin S.N.U.A.U. – 112.

 

Totodată, în contextul debutului anului școlar 2024-2025, la nivelul Poliției Române, a fost inițiată Campania pentru creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar - Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!, activități ce urmează a fi derulate pe tot parcursul anului școlar.

 

Campania are ca scop creșterea gradului de conștientizare de către părinți, cadre didactice, elevi, precum și la nivel de societate, cu privire la necesitatea asigurării unui climat optim de siguranță în mediul școlar, prin prevenirea victimizării minorilor, prevenirea și combaterea delicvenței juvenile și infracționalității în mediul școlar și a traficului de droguri.

 

Pentru identificarea și implementarea celor mai bune soluții, necesare asigurării unui climat optim pentru elevi și cadrele didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, în scopul creșterii gradului de siguranță în mediul școlar, polițiștii vor continua derularea acțiunilor și activităților specifice pe tot parcursul anului școlar 2024 – 2025.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii