12 Octombrie 2024Sursa: IGPR

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA PUBLICĂ, ÎN ZONA GĂRII DE NORD DIN BUCUREȘTI

La data de 11 octombrie 2024, Poliția Română și partenerii instituționali au desfășurat o acțiune cu forțe mărite în zona Gării de Nord, din municipiul București, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică. Acțiunea face parte dintr-o serie de măsuri luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracțiunilor și menținerea siguranței cetățeanului.

 

În intervalul orar 14:00-20:00, polițiști de la transporturi, împreună cu polițiști de ordine publică, polițiști de la rutieră, sprijiniți de specialiști de la Agenția Națională Antidrog, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane și jandarmi, au desfășurat o acțiune amplă având ca obiectiv principal creșterea siguranței publice.

 

În cadrul activităților, au fost legitimate 218 persoane și au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru încălcarea Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 1 pentru încălcarea Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun.

 

De asemenea, au fost verificate 8 autoturisme și 3 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru verificări suplimentare.

 

Pentru nerespectarea legislației în vigoare privind siguranța circulației pe drumurile publice, polițiștii rutieri au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 sancțiuni au fost aplicate conform OUG 49/2019 pentru diverse abateri de la legislația privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto și 3 sancțiuni au fost aplicate conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

 

Activități de prevenire și informare

 

Polițiștii de la prevenire au derulat activități de informare a cetățenilor asupra riscurilor legate de furturi și alte infracțiuni, având ca scop educarea publicului și prevenirea unor incidente grave.

 

În cadrul acțiunii, au fost distribuite pliante privind prevenirea furturilor din bagaje, furturilor din buzunare, disparițiilor de minori și plecările voluntare, precum și pe tema riscurilor asociate consumului de droguri.

 

În total, aproximativ 1.500 de persoane au beneficiat de aceste materiale și de recomandări din partea polițiștilor.

 

Specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) au interacționat cu aproximativ 510 persoane, dintre care 428 au primit materiale personalizate cu mesaje de prevenire a traficului de persoane.

 

Discuțiile au vizat în special exploatarea prin muncă, fiind abordate grupurile de oameni, printre care și un grup de cetățeni străini, veniți în România pentru a lucra.

 

Specialiștii Agenției Naționale Antidrog (ANA) au informat 640 de persoane cu privire la riscurile și consecințele consumului de substanțe psihoactive.

 

Activitățile preventive au avut un impact pozitiv, contribuind la siguranța cetățenilor și creșterea gradului de conștientizare asupra diverselor riscuri, precum furturile, traficul de persoane sau consumul de droguri.

 

Astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii