06 Aprilie 2023Sursa: IGPR

SĂRBĂTORI CREȘTINE ÎN SIGURANȚĂ

Poliția Română a intensificat acțiunile de prevenire a faptelor antisociale, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale. În perioada Paștelui Catolic și Floriilor Ortodoxe, poliţiştii vor fi prezenți în teren pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

 

Astfel, în perioada 7 - 10 aprilie a.c., aproximativ 9.000 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

 

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, Poliția Română va organiza zilnic, în această perioadă, patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto.

 

În fiecare zi, peste 1.400 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere și fluidizarea traficului rutier/pietonal pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

 

La nivel național, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri vor acționa cu 370 de aparate radar, pentru combaterea excesului de viteză, fiind folosite și aparate testare a consumului de alcool sau droguri.

 

Pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, polițiștii vor fi sprijiniți aerian de colegii de la Inspectoratul General pentru Aviație al M.A.I., în funcție de condițiile meteorologice și valorile de trafic.

 

În cadrul misiunilor din această perioadă vor fi folosiți câinii de serviciu, conform specializării lor.

 

Structurile de poliție transporturi vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică și vor acționa pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare, de/din bagaje, tâlhăriilor și descurajarea comiterii de fapte antisociale.

 

Totodată, în această perioadă, se vor desfășura manifestări religioase şi cultural – artistice, fiind preconizate adunări mari de persoane.

 

Dacă plecați la drum, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră! Pentru un plus de siguranţă în mers, măriţi distanţa dintre vehicule! Viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!

 

Și oboseala la volan este una dintre cauzele des întâlnite la producerea accidentelor. Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie! Așa că, la primele semne de oboseală, întrerupeți deplasarea, parcați vehiculul într-un loc sigur şi odihniți-vă.

 

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea mașinii pe timp de noapte sau pe distanţe mari.

 

Pe autostradă, păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din față, schimbați banda de circulație doar după ce v-ați asigurat temeinic și ați semnalizat intenția. Sunt interzise: oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă!

 

Le recomandăm pietonilor să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă!

 

Dacă plecați cu trenul, nu vă lăsați bagajele nesupravegheate!

 

Asigurați-vă că încuiați locuința, când plecați de acasă!

 

Atunci când vă însoțesc copii, nu îi lăsați nesupravegheați, învățați-i că pot să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!

 

În cazul cumpărăturilor online, verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail!

 

Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!   

 

În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale, apelați la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

 

Sărbători fericite!

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii