02 August 2022Sursa: IGPR

POLIȚIA ROMÂNĂ ȘI STAȚIILE PETROM LANSEAZĂ CAMPANIA PENTRU SIGURANȚA COPIILOR PASAGERI ÎN MAȘINĂ

►      Anul trecut,  2.159 de copii au fost victime ale accidentelor rutiere de pe șoselele din România, deoarece nu au fost protejați cu sisteme de siguranță auto specifice (scaunul de copil, centura de siguranță).

►      Campania „Misiunea Zero Copii neasigurați în mașină” își propune să schimbe atitudinea cetățenilor, în ceea ce privește siguranța copiilor pasageri în mașină.

 

Poliția Română, în parteneriat cu Stațiile PETROM, lansează, astăzi, Campania națională de conștientizare în rândul părinților, cu privire la importanța folosirii sistemelor de siguranță pentru copii, în timpul deplasărilor rutiere. Accidentele rutiere sunt o realitate a zilelor noastre. Doar în 2021, 142 de copii au decedat în accidente rutiere, iar dintre aceştia, o proporție covârșitoare au fost neasiguraţi (105).

 

Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing: „Siguranța, atât cea a angajaților, cât și cea a clienților noștri, reprezintă prioritatea noastră principală. Vrem să atragem atenția prin Campania <<Misiune Zero Copii neasigurați>> asupra utilizării mijloacelor de siguranță rutieră în mașină, mai ales când vine vorba despre protecția copiilor. Cu toții trebuie să fim conștienți de importanța sistemelor de siguranță, deoarece, în momente critice, viața noastră depinde de ele.”

 

George GRIGORE, directorul Direcției Rutiere: „ <<Misiune Zero Copii neasigurați>> are ca scop conştientizarea şi responsabilizarea tuturor cetățenilor, dar, în special a părinților, cu privire la obligativitatea folosirii sistemelor de siguranță în mașină, în special dacă alături de noi călătoresc cei mici. Trebuie să fim conștienți că exemplul personal este foarte important pentru micuții noștri, iar prin încălcarea regulilor de circulaţie ajungem să ne expunem copiii unor riscuri majore. Prin această campanie ne propunem să le transmitem adulților importanța respectării normelor rutiere prin portul centurii de siguranță și a sistemelor de retenție în cazul copiilor, pentru că, de cele mai multe ori, acestea au salvat vieți.”

 

Inițiativa „Misiune Zero Copii neasigurați” derulată de PETROM, în parteneriat cu Poliția Română, are ca obiectiv să determine părinții conducatori auto să adopte comportamentul legat de obligativitatea folosirii sistemelor de siguranță în mașină pentru copii. Ea va fi susținută printr-o campanie de comunicare mass-media  spot TV, radio, online - și relații publice, ce se vor desfășura în această vară.

De asemenea, materiale informative pe această temă realizate în parteneriat cu Poliția Română vor fi oferite direct în Stațiile Petrom tuturor clienților care au copii în mașină, precum și în cadrul acțiunilor organizate de reprezentanții Poliției.

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Contact - Relaţii cu publicul / petiții

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii