24 Noiembrie 2021Sursa: IGPR

PERCHEZIȚII LA GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN FRAUDE FINANCIARE ȘI ÎNȘELĂCIUNI

Astăzi, Poliția Română și D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 6 acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave.

 

Video- https://www.youtube.com/watch?v=nicOsvHirWo

 

Polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare 116 mandate de percheziție domiciliară și 49 de mandate de aducere.

 

În cadrul dosarelor penale instrumentate, sunt investigate infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, obținere ilegală de fonduri, deturnare de fonduri, spălare de bani, furt calificat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, contrabandă și evaziune fiscală.

 

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor.

 

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

 

Operațiunea de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

 

În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetei, în fiecare caz în parte, Poliția Română și D.I.I.C.O.T. vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice. 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii