22 Decembrie 2021Sursa: IGPR

Campania „SĂRBĂTORILE SE PETREC ÎN FAMILIE. TU ȘTII UNDE ESTE COPILUL TĂU?”

În perioada 20 decembrie 2021 – 7 ianuarie 2022, la nivel național, se derulează activități în cadrul Campaniei „SĂRBĂTORILE SE PETREC ÎN FAMILIE. TU ȘTII UNDE ESTE COPILUL TĂU?”.

Campania va urmări conștientizarea minorilor asupra riscurilor la care se expun atunci când pleacă de acasă ori din centrele de ocrotire și informarea părinților și tutorilor legali despre necesitatea menținerii unei relații strânse cu copiii și a unei bune comunicări pentru rezolvarea conflictelor și problemelor specifice vârstei lor.

Reamintim că un studiu realizat la nivelul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, la începutul acestui an, a relevat faptul că plecările minorilor sunt în strânsă legătură cu sfera emoțională: neînțelegeri cu părinții sau tutorii, interdicții, nevoia de a atrage atenția, respectiv relațiile amoroase, iar în cazul copiilor instituționalizați, se adaugă și dorința de a nu mai respecta un program de activități sau regulamentul de ordine interioară.

Pentru sărbători liniștite și în siguranță, Poliția Română vă recomandă:

       Mențineți o comunicare bună cu copiii, pentru a putea afla din timp problemele cu care se confruntă, nevoile și temerile lor.

       Supravegheați în permanență copiii și cunoașteți anturajul acestora, preocupările, locurile pe care le frecventează.

       Fixați-le minorilor un traseu pentru colindat, un orar în care le permiteți să plece și, pentru siguranța lor, însoțiți-i la urat.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Contact - Relaţii cu publicul / petiții

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii