Campania s-a înscris în cadrul priorității naționale Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și abordează prevenirea furturilor din locuințe, care au o pondere însemnată în volumul faptelor de natură penală, precum și un impact deosebit în percepția populației în ceea ce privește siguranța personală.

Aceasta s-a derulat la nivel național, în perioada decembrie 2019 –februarie 2020, în parteneriat cu Feroneria S.A. Arad.

Conceptul creativ al campaniei a constat în folosirea unei tehnologii de actualitate( Virtual reality/VR), consumată de toate grupele de vârstă, care a stârnit interes și a expus beneficiarii la o experiență cât mai reală. Realitatea virtuală (Virtual reality/VR) se referă la ambianțe artificiale create pe calculator, care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică aproape veridică în anumite locuri reale sau imaginare. Filmul realizat în cadrul campaniei  a oferit spectatorilor posibilitatea să asiste la o secvență de furt dintr-o locuință.

Targetul campaniei a fost reprezentat de cei ce locuiesc în imobile tip bloc din mediul urban, cu precădere în zonele unde astfel de fapte au fost sesizate într-un număr mare. Mesajele preventive au fost diseminate prin intermediul principalelor mijloace de informare în masă, în cadrul unor întâlniri directe cu publicul țintă și prin organizarea de acțiuni în locuri publice.

Campania a beneficiat, ca materiale de suport, de 200 de ochelari VR, 45 roll-up, 5000 calendare de buzunar față verso, 50.000 flyere A5 față verso, 500 afișe A3 și 410 kituri pentru presă. Totodată, a fost realizat un spot video și audio al campaniei care a fost promovat  atât în mediul online/tv cât și la posturile locale/regionale/naționale de radio.

Situația, la nivel național, a principalilor indicatori cantitativi de evaluare, urmare a activităților derulate către structurile de analiză și prevenire a criminalității, ordine publică, investigații criminale și relații publice, se prezintă astfel :

Număr total de întâlniri și acțiuni organizate în cadrul campaniei 1734, din care :

  • 510 în locuri publice;
  • 375 cu asociații de proprietari/locatari;
  • 849 în alte locuri.

 

Număr total de beneficiari 92045, din care :

  • 48024 cetățeni;
  • 30371 proprietari/locatari;
  • 13650 alte categorii.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii