Campania de prevenire a consumului de alcool în rândul elevilor de liceuAlcoolul nu te face mare

Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor constituie o prioritate naţională a Poliţiei Române. În acest domeniu, demersurile întreprinse sunt orientate către informarea tinerilor, prin diverse modalităţi adaptate caracteristicilor unor astfel de beneficiari, pentru reducerea riscului de victimizare sau de adoptare a unor comportamente antisociale.

Experienţa ne-a demonstrat că succesul acţiunilor preventive depinde, în cele mai multe situaţii, de modul de abordare a problematicii şi de forma de transmitere a mesajelor.

Întrucât consumul de alcool este una dintre principalele condiţii favorizante atât în cazurile de delincvenţă, cât şi de victimizare a minorilor, ICPC în colaborare Asociaţia Berarii României  şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au derulat,  Campania ”Alcoolul nu te face mare!”,  ce a avut ca scop prevenirea consumului de alcool în rândul elevilor de liceu.

Campania s-a derulat, în cele 26 de licee din Sectorul 1 al municipiului Bucureşti, în perioada aprilie 2016-iunie 2017, având ca materiale de suport : afişe, pliante, ghiduri, precum şi diverse obiecte promoţionale.

Promotorul campaniei a fost Dr. psiholog Cristian Andrei care, alături de poliţişti din cadrul ICPC,  a avut mai multe întâlniri cu elevi din liceele: "Miguel de Cervantes",  "Jean Monnet", "Mihai I", "Aurel Vlaicu", "George Călinescu", "V. Madgearu",  "N. Iorga", "Ion Neculce", în cadrul cărora a discutat cu aceştia cu privire la consecinţele sociale, juridice şi medicale asociate consumului de alcool.

REZULTATELE CAMPANIEI:

       întâlniri directe cu elevii liceelor din Sectorul 1;

       implicarea în campanie cadrelor didactice, directori de licee şi profesori-diriginţi care au prelucrat la clase materialele informativ-preventive elaborate  în cadrul campaniei;

       distribuirea materialelor campaniei către societăţile care comercializează alcool pe raza Sectorului 1.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii