Brigada își desfașoară activitatea în zona sa de competență teritorială pentru punerea în aplicare și coordonarea atribuțiilor conferite prin lege Poliției Române, în scopul prevenirii, combaterii, descoperirii și/sau cercetării accidentelor de circulație, a evenimentelor rutiere de alt tip, a faptelor de natură contravențională și penală săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice ori în legătură cu acesta sau cu domeniul transporturilor rutiere publice de mărfuri și persoane, precum și a faptelor de natură contravențională privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

          Competența teritorială a brigăzii este strict determinată de autostrăzile din România deschise circulației publice, de spațiile de servicii aferente respectivelor autostrăzi și de bretelele rutiere care fac legătura între autostrăzi și celelalte drumuri publice, până la intrarea în intersecțiile (amenajate, de regulă, în sistem girație) cu acestea.

 

RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAȚIA PE AUTOSTRĂZI

Respectați limitele de viteză stabilite de lege!

Păstrați distanţa corespunzătoare în mers, față de vehiculele care circulă în față!

Nu opriți și nici nu circulați nejustificat pe banda de urgență!

Utilizați sistemul de lumini pentru avarie în situația închiderii unei coloane aflate în staționare sau în mișcare cu viteză redusă, pentru atenționarea celor care se apropie!

Folosiți luminile de întâlnire!

Utilizați centurile de siguranță și dispozitivele de retenţie pentru copii!

Accesați secțiunea Infotrafic, pentru documentare cu privire la situația circulației rutiere pe ruta de deplasare aleasă.

 

               Programul de restituire a documentelor reținute/retrase de către polițiștii rutieri se organizează în fiecare zi nelucrătoare sau declarată ca fiind liberă și în zilele de sărbătoare legală, în intervalul orar 08:00 - 10:00.