Mascaţi, arme, câini poliţişti, maşini, motociclete, dispozitive performante de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, toate au putut fi admirate duminică, de mii de oameni din Bucureşti, cu prilejul Zilei Poliţiei Române, care a sărbătorit 191 de ani de la atestarea documentară.

La data de 25 martie, poliţiştii români sărbătoresc Ziua Poliţiei Române. Cu acest prilej, evocăm trecutul glorios şi prezentul înnoitor ale principalei instituţii a sistemului de apărare a ordinii şi siguranţei publice din ţara noastră, POLIŢIA ROMÂNĂ.

Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită duminică, în intervalul orar 10.00 - 20.00, în complexul comercial AFI Palace Cotroceni.

Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor. Motocicletele şi triciclurile folosite de poliţiştii rutieri au fost admirate de mii de cetăţeni.

A fost prezentat autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil îndeplineşte multiple funcţii şi permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Copiii s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate multe concursuri distractive.

Serviciul Pirotehnic al Poliţiei Capitalei a prezentat roboţelul pirotehnic, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor.

Tot aici, a fost organizată o expoziţie cu dotarea în materie de armament şi echipamente de protecţie a Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Cetăţenii aflaţi în mall au primit pliante, reviste şi alte materiale promoţionale din care au putut afla despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

A fi poliţist…

Poliţiştii, aceşti oameni deosebiţi, care îndeplinesc fiecare misiune, de multe ori, contracronometru, cu pasiune, în ciuda riscurilor, oameni speciali, care aplică legea cu integritate, îşi iubesc, înainte de orice, profesia, dedicându-i timp nesfârşit.

Sunt oameni care au curajul să-şi pună oricând vieţile în pericol pentru a-şi proteja semenii.

Prin devotament şi onoare, poliţiştii aşteaptă o singură răsplată: încrederea şi respectul comunităţii.

La mulţi ani tuturor poliţiştilor!

 

 

 

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii