Cu prilejul Zilei Poliţiei Române au fost organizate şi desfăşurate manifestări cultural-educative şi sportive:


Vedetele din România alături de Poliţia Română

Cabral, Diana Dumitrescu, Adela Popescu şi Denis Ştefan sunt doar câteva dintre vedetele care se vor afla alături de Poliţia Română şi vor participa la activităţile premergătoare evenimentului din 25 Martie 2009: ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE.

Miercuri, 18 martie 2009, în zona Pieţei Universităţii, începând cu ora 12.30, vedete din showbiz-ul românesc vor îmbrăca uniforma de poliţist şi se vor alătura poliţiştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru a împărţi trecătorilor aflaţi pe stradă flyere pe care vor fi tipărite sfaturi de prevenire a infracţionalităţii.

Vedetele de televiziune au decis să se implice în această campanie alături de poliţişti deoarece “este normal ca persoane cunoscute să dea un exemplu şi să se implice în campanii sociale de sensibilizare a opiniei publice” afirmă Cabral. “Motivul pentru care am ales să mă implic este foarte simplu. De multe ori un gest mic are rezultate mari.”

La acest eveniment sunt invitaţi să participe jurnaliştii acreditaţi pe lângă Poliţia Română, alături de toţi cetăţenii Bucureştiului, care vor fi sprijiniţi de poliţişti şi de vedetele prezente cu sfaturi utile pentru a nu cădea victime.


Poliţia Română îi invită pe cei mici şi pe cei mari la atelierul criminalistic

Poliţia Română vă invită, la data de 23 martie a.c., între orele 11.00 – 13.00, în Strada Mihai Vodă nr. 4-6, Sector 5, la atelierul criminalistic organizat pentru copii şi tineri, pentru a intra în tainele activităţii de criminalistică.

Poliţia Română aniversează, la data de 25 martie, 187 de ani de la înfiinţare. A devenit deja o tradiţie ca, în contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, oamenii legii să se afle alături de cetăţeni pentru a sărbători.

Poliţia Română vă invită, la data de 23 martie a.c., între orele 11.00 – 13.00, în Strada Mihai Vodă nr. 4-6, Sector 5, la atelierul criminalistic organizat pentru copii şi tineri, pentru a intra în tainele activităţii de criminalistică.

Specialiştii criminalişti vor explica tehnica de lucru folosită în activitatea de poliţie, vor face demonstraţii privind relevarea şi prelevarea impresiunilor decadactilare şi îi vor aştepta pe copii cu diverse surprize.


Ziua Poliției Române

Astăzi, 25 martie 2009, Poliţia Română împlineşte 187 de ani de ani

Inspectoratul General al Poliţiei Române a organizat, începând de duminică, 22 martie a.c., acţiuni la care au participat toţi cei care au dorit să fie alături de poliţişti, la ceas aniversar. Astfel, în Parcul Herăstrău, toţi cei prezenţi au putut observa îndeaproape tehnica pe care o folosesc poliţiştii în misiunile lor şi au primit materiale cu caracter preventiv, iar începutul săptămânii în curs a fost marcat de organizarea unor ateliere de lucru pentru cei mici, activităţi care s-au bucurat de o largă participare.

Cu prilejul acestei zile festive, Inspectorul General al Poliţiei Române, chestor de poliţie Petre TOBĂ, le-a transmis tuturor poliţiştilor un mesaj prin care le-a mulţumit pentru eforturile depuse în apărarea legii şi a solicitat fiecărui poliţist ca prin muncă şi comportament să întreprindă tot ce-i stă în putere pentru a câştiga respectul cetăţenilor.

„Împreună ne vom strădui să oferim cele mai bune servicii, astfel încât cetăţenii să aibă încredere în noi. Sunt sigur că îndeplinindu-ne cu pasiune şi entuziasm, la cea mai înaltă cotă de profesionalism, atribuţiile conferite de lege, misiunile de zi cu zi, vom da oamenilor încredere în nobila misiune de poliţist, în aşa fel încât să se simtă apăraţi şi protejaţi.”

Totodată, la nivelul fiecărui inspectorat judeţean de poliţie au avut loc manifestări care au marcat acest moment festiv pentru comunitate şi pentru poliţişti.


Ateliere pentru cei mici la Inspectoratul General al Poliţiei Române

La manifestările prilejuite de cea de-a 187-a aniversare a ZILEI POLIŢIEI ROMÂNE au participat şi elevii Şcolii Generale Numărul 56 din Capitală / Copiii s-au întâlnit cu poliţiştii de la Rutieră, Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi de la Serviciul Canin.

În cursul vizitei de astăzi de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, copiii au participat la atelierele organizate de poliţişti pentru ei, unde au intrat în competiţia desenelor pe teme rutiere, la sfârşitul căruia au primit premii şi diplome de Poliţist pentru o zi.

Poliţiştii le-au prezentat copiilor echipamentele pe care le folosesc şi i-au sfătuit cum să aibă grijă de bunurile lor.

Cei peste 40 de copii au probat costumele luptătorilor S.I.A.S., au văzut cu încântare cum funcţionează roboţelul folosit la intervenţiile pirotehnice şi au jucat pe computer ,,Academia Micilor Poliţişti” din care au aflat, într-un mod interactiv, care sunt regulile de circulaţie şi de ce este foarte important să le respecte.

După ce au primit primit diplomele de Poliţist pentru o zi, copiii şi-au luat rolul în serios şi au mers la autospecialele şi motocicletele de poliţie unde au făcut câteva „probe”, mai ales asupra sistemului de averitizare audio, precum şi multe fotografii.

La sfârşitul vizitei, elevii au asistat la o demonstraţie de dresaj canin efectuată de poliţiştii Serviciului Canin, care a fost primită cu mult entuziasm în de cei mici.

Galerie foto

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii