Sursa: INFOTRAFIC   Categorie:    

TRAFIC INTENS PE A2; TAMPONĂRI ÎN ZONA DRAJNA; NU OPRIŢI NEJUSTIFICAT PE BANDA DE URGENŢĂ!

Data: 09 Iulie 2016

Ora: 9:15

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (9:15), traficul rutier este intens pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa. Amintim că, în jurul orei 6:30, la kilometrul 114, în zona Drajna, pe sensul de mers către Constanţa, s-a produs o tamponare în care au fost implicate şapte autoturisme. De asemenea, în jurul orei 7:30, la kilometrul 109+900 de metri, s-a produs o altă tamponare în care au fost implicate nouă autoturisme.

Un alt accident în care au fost implicate cinci autoturisme s-a produs la kilometrul 106, tot pe sensul de mers către Constanţa. Circulaţia de pe banda a doua a fost deviată pe benzile unu şi de urgenţă. Traficul se va întrerupe pentru scurt timp, în momentul în care autovehiculele avariate vor fi scoase pe banda de urgenţă.

Cauza probabilă a acestor accidente a fost nepăstrarea unei distanţe de siguranţă în mers. Îi sfătuim pe conducătorii auto care încheie coloanele formate să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei care se apropie din spate să frâneze din timp. Pentru că spre Constanţa se circulă având lumina soarelui în faţă, trebuie mărită distanţa în mers.

Nu opriţi nejustificat pe banda de urgenţă! În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!