Sursa: INFOTRAFIC   Categorie:    

ATENȚIE, CIRCULAȚI PRUDENT !

Data: 06 Ianuarie 2016

Ora: 08:05

Conform mesajului de informare meteorologică, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabil astăzi,  până la ora 22:00, vor cădea precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va cuprinde, treptat, cea mai mare parte a ţării (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92).

 

La această oră, se semnalează polei în judeţele Caraş-Severin (pe majoritatea arterelor de circulaţie),Teleorman, pe DN6 şi DN52 Crângu - Furculeşti, în judeţul Gorj, pe DE79 şi DJ661 (pe raza comunei Ţânţăreni), precum şi pe drumurile care tranzitează judeţele Dolj şi Olt.

 

În judeţul Iaşi, pe DN28A Târgu Frumos – Paşcani nu mai sunt semnalate probleme. Ceaţa s-a ridicat iar în ceea ce priveşte poleiul, s-a împrăştiat material antiderapant, carosabilul fiind la această oră curat.

                        

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti carosabilul este umed de la kilometrul 80 până la 120, însă nu s-a format polei, iar pe A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 Ovidiu – Agigea nu sunt probleme, carosabilul este negru şi curat.

 

În aceste circumstanțe, pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să aibă echipat autovehiculul corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc.).

 

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

 

Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.