10 Iunie 2017Sursa: IGPR

CAMPANIE DE EDUCAȚIE RUTIERĂ, PENTRU PĂRINȚI ȘI COPII

Polițiștii rutieri au ținut ore de educație rutieră în peste 100 de parcări ale magazinelor Kaufland, în cadrul campaniei Alege Viața – Vacanță în Siguranță. Atât copiilor, cât și părinților, le-au fost oferite sfaturi și recomandări pentru un plus de siguranță, în vacanța care urmează.

Astăzi, 10 iunie, sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii rutieri au mers în parcările a 102 magazine Kaufland din toată țara, unde au ținut ore de educație rutieră.

Copiii nu au fost singurii cărora polițiștii le-au adresat sfaturi și recomandări. Părinților, polițiștii le-au oferit sfaturi și bune practici pentru a conștientiza pericolele la care sunt expuși copiii lor.

La finalul activităților, cei mici au primit cadouri de la partenerii noștri.

Părinți, Poliția Română vă recomandă:

Respectați toate regulile de circulație, dar și politețea în trafic! Copiii învață cel mai bine prin imitație, deci și aceștia vor adopta același comportament rutier.

Este important să le explicăm copiilor să fie atenți când sunt în apropierea carosabilului, să nu traverseze prin locuri nepermise și să se asigure că șoferul mașinii a observant intenția lor de traversare.

Copiii sub 14 ani nu pot circula cu bicicleta pe drumurile publice, deci nu-i lăsați nesupravegheați când se plimbă cu bicicleta!

Este interzis să transportați copii cu vârsta până la 12 ani pe scaunul din față în timpul deplasării pe drumurile publice, chiar dacă sunt ținuți în brațe de adulți.

 

De la părinți pentru copii:

Ne ținem de mână! Chiar dacă cei mici își doresc independența încă de la vârste fragede, când vă apropiați de trecere, roagă-l să-ți dea mâna și să fie atent la mașinile care vin din ambele direcții.

 

Observăm cu toate simțurile! Privește și ascultă traficul tot timpul, nu doar atunci când se aude un claxon.

Nu te grăbi! Recomandă-i să se asigure de două ori înainte să se apropie de carosabil pentru a traversa. De asemenea, să se asigure și că mașinile au oprit pentru a-I acorda prioritate.

Amintește-ți regulile de circulație a pietonilor și respect culorile semaforului!

Deplasează-te numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, cu fața spre direcția de mers a mașinilor.

Traversează perpendicular pe axul drumului, în pas vioi și nu alerga niciodată spre/pe trecerea pentru pietoni.

Nu traversa prin spatele autovehiculelor oprite/staționate sau prin spatele autobuzului din care ai coborât. Dă șoferilor sufficient timp pentru a opri înainte de a te angaja în traversare, e posibil ca vehiculele din spate să nu frâneze la timp.

Evită să traversezi drumul prin locuri cu vizibilitate redusă (curbe, vârfuri de pantă).

Nu privi în telefon când traversezi pe trecerea pentru pietoni, chiar dacă este trecere semaforizată.

Cere ajutor! Dacă nu ești sigur că poți traversa, așteaptă alți oameni și traversează împreună cu aceștia.

 

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii