04 Ianuarie 2018Sursa: IGPR

Zile de foc, în miez de iarnă

Cumpăna anilor îi găseşte pe poliţişti în iureşul misiunilor, ce reconfigurează povestea de breaslă cu noi cazuri întâmplate în inima Cetăţii.

Faptele şi performanţele înregistrate atât în activitatea preventivă, cât şi în registrul operativ dau consistenţă unui prezent încărcat de multiple exigenţe şi provocări.

Exemplele poliţiei mehedinţene, de pildă, nu contenesc să se arate în cele mai diverse componente ale muncii specifice.

Recent, lucrători ai Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Baia de Aramă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria teritorială, au efectuat şase percheziţii domiciliare, pe raza comunelor Obîrşia Cloşani şi Ponoarele.

Cinci localnici, cu vârste cuprinse între 29 şi 56 de ani, sunt bănuiţi de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj.

În cadrul intervenţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat arme letale cu glonţ şi alice, cartuşe aferente acestora, dispozitive de urmărire pe timp de noapte, binocluri, lunete profesionale, cuţite de vânătoare, detectoare de metale, staţii de emisie-recepţie, 100 de kg. de carne de vânat şi preparate specifice, trofee de cerb şi capră neagră, articole pirotehnice, ţigarete, precum şi 300.000 de lei.

Cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române şi al lucrătorilor de la Poliţia Staţiunii Băile Herculane, a fost prins în flagrant delict, unul dintre suspecţi, care avea asupra sa, ilegal, 40 de cartuşe de armă de vânătoare.

În urma administrării probatoriului, cei în cauză au fost reţinuţi, ulterior, instanţa de judecată dispunând, faţă de trei dintre aceştia măsura arestării preventive.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

 

La colţ de stradă, cu marfă interzisă

 

Ofiţerii şi agenţii mehedinţeni, de la Biroul de Ordine Publică, au desfăşurat misiuni de verificare a legalităţii derulării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoane fizice, juridice şi pentru identificarea celor care practică activităţi de comerţ stradal neautorizat prin vânzarea de ţigări netimbrate.

În doar patru ore, s-a constatat comiterea a două infracţiuni, s-au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, s-au confiscat bunuri în valoare de 2.400 de lei, suma de 326 de lei, 3.500 de ţigarete, precum şi 27 kg de detergent.  Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte11.000 de lei.

O atenţie deosebită a fost acordată deţinerii şi mânuirii de articole pirotehnice de către minori şi tineri.

În perioada 21 noiembrie 2017 - 5 ianuarie 2018, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, poliţiştii acţionează, la nivel naţional, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei de gen.

 

An nou, metehne vechi

 

Primele două zile ale anului se contabilizează, în cazul efectivelor mehedinţene, în intervenţii la peste 70 de evenimente, aproximativ 60 de sancţiuni contravenţionale, precum şi constatarea a 20 de infracţiuni.

 Circa 220 de poliţişti au acţionat, la nivelul întregului judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice,

Poliţiştii rutieri s-au aflat permanent în teren, fiind constatate trei infracţiuni la regimul rutier, au fost reţinute trei permise de conducere, fiind retras un certificat de înmatriculare.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii