13 Septembrie 2017Sursa: IPJ MEHEDINTI

Update: PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACŢIUNI ECONOMICE

Două autoturisme de lux și aproape 250.000 de euro, în lei și valută, au fost indisponibilizați de polițiștii din Mehedinți și ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, în urma celor 28 de percheziții efectuate astăzi, la persoane bănuite de fraude economice.

De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui imobil, iar trei bărbați au fost reținuți.

La data de 13 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, au efectuat 28 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Activitățile s-au desfășurat în județele Mehedinți, Timiș, Argeș, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj și în municipiul București.

În urma percheziţiilor, până în acest moment, au fost indisponibilizate două autoturisme de lux şi au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui imobil.

De asemenea, au fost ridicați 792.500 de lei, 47.935 de euro și 800 de dolari și au fost indosponibilizați 97.000 de lei în cont bancar.

Până la această oră, față de 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 37 de ani, din Strehaia, s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 - 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. 

Fişiere ataşate

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii