10 Octombrie 2018Sursa: IGPR

Update - COOPERARE ROMÂNO-GERMANĂ ÎNTR-O CAUZĂ DE EVAZIUNE FISCALĂ CU AUTOVEHICULE

În urma a 69 de percheziții efectuate de polițiștii din Cluj și autoritățile din Germania, au fost descoperiți și ridicați aproximativ 100.000 de lei și 30.000 de euro. În cauză a fost aplicată măsura asiguratorie a sechestrului judiciar asupra a 8 imobile din județele Cluj și Alba. De asemenea, 35 de persoane bănuite au fost depistate și conduse la audieri, fiind cercetate pentru evaziune fiscală.

https://youtu.be/XgxFWA9tHuo

În urma a 69 de percheziții efectuate, ieri, de echipe comune de anchetă compuse din polițiști din Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorității Fiscale din Nürnberg Sud - Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, au fost identificate și ridicate, în vederea expertizării, înscrisuri și documente contabile, zeci de laptopuri, PC – uri, telefoane mobile, tablete și alte dispozitive electronice.

 

De asemenea, au fost descoperiți aproximativ 100.000 de lei și 30.000 de euro într-o locație din județul Cluj, care au fost indisponibilizați în vederea continuării cercetărilor.

 

În cauză a fost aplicată și măsura asiguratorie a sechestrului judiciar asupra a 8 imobile din județele Cluj și Alba. De asemenea, 35 de persoane bănuite au fost depistate și conduse la audieri, fiind cercetate pentru evaziune fiscală.

 

Polițiștii au pus în aplicare un mandat european de arestare emis pe numele unuia dintre cei implicați, un bărbat, de 30 de ani, din Cluj-Napoca. Acesta a fost prezentat astăzi judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj-Napoca. Instanța a confirmat măsura dispusă, urmând ca acesta să fie predat autorităților germane. 

 

Cercetările continuă în acest caz pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, pentru documentarea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

 

Reamintim că, la data de 9 octombrie a.c., echipe  comune de anchetă compuse din polițiști specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorității Fiscale din Nürnberg Sud - Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile a 56 de persoane bănuite de evaziune fiscală.

 

Perchezițiile au fost efectuate pe raza judeţelor Cluj, Alba, Arad, Argeș, Bihor, Constanța, Hunedoara, Iași, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea,  precum și în municipiul București la adresele persoanelor bănuite și ale societăților comerciale administrate de acestea.

 

De asemenea, sunt puse în executare 56 de mandate de aducere a persoanelor cercetate în cauză, acestea urmând a fi conduse la audieri. 

 

Persoanele respective sunt bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală, fapte comise pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a plății TVA în cadrul căruia ar fi fost utilizate societăți comerciale de tip firmă fantomă din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia și Austria.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii