08 Iunie 2016Sursa: IPJ Iasi

REȚINUȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNI ȘI FALSURI PRIVIND IDENTITATEA

Polițiștii din Iași au ridicat un dispozitiv de falsificare a cărților de identitate, laptopuri și bani, în urma unei percheziții efectuate la locuința unor persoane bănuite de înșelăciuni și falsuri. / 2 bărbați au fost reținuți.

La data de 7 iunie 2016, polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au efectuat o percheziție la domiciliul unor persoane bănuite de înşelăciune, fals privind identitatea, uz de fals și fals material în inscrisuri oficiale.

La locuința celor în cauză au fost descoperiți bani, un dispozitiv de falsificare a cărților de identitate și laptopuri, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele bănuite ar fi postat pe un site un anunț privind vânzarea unui autovehicul  și ar fi solicitat celor care doreau să îl cumpere să dovedească folosind acte bancare faptul că dețin banii pentru achiziționarea mașinii.

Ulterior, cei în cauză ar fi folosit datele victimelor din actele bancare și ar fi realizat documente de identitate false pentru a retrage bani.

Față de doi bărbați, de 23 și 24 de ani, din județele Giurgiu și Teleorman, s-a luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii