25 Noiembrie 2016Sursa: IGPR

PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE MINORI ȘI TRAFIC DE DROGURI, CERCETATE

           Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi ofiţeri ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au efectuat 3 percheziţii, la persoane bănuite că ar fi recrutat prin violenţă şi ameninţări mai multe tinere.

La data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Iaşi au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în localitatea Holboca, din judeţul Iaşi.

Acțiunea a vizat probarea activităţii a doi bărbaţi de 32 ani, respectiv de 34 de ani, bănuiţi de trafic de minori şi trafic de persoane.

În urma percheziţiilor, la locuinţele celor doi bărbaţi, au fost găsite două tinere majore și o minoră de 16 ani, despre care s-a stabilit că, începând cu luna octombrie anul curent, ar fi fost exploatate sexual, pe raza municipiilor Iași și Brăila. Pentru recrutarea clienților, bărbaţii ar fi publicat anunțuri pe un site.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile, cartele SIM şi sume de bani.

Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2013 şi până în prezent, cei doi ar fi recrutat, prin violenţă şi ameninţări, în vederea exploatării sexuale prin obligarea la practicarea prostituţiei în România, Marea Britanie, Franţa şi Spania, 6 tinere, dintre care o minoră, în scopul obţinerii de sume mari de bani.

Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbaţi pentru 30 de zile, cercetările continuând în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt.

La activităţi au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Iaşi.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii